Eneco Clean Beach 2023

Details
Date:

maart 26

Time:

01:00 pm - 05:00 pm

Venue

Op het strand van Scheveningen, rechts van de Pier in Scheveningen.

Den Haag, Nederland

Eneco Clean Beach Cup en TrashUre Hunt die de handen in elkaar slaan? Daar is geen enkele hoeveelheid afval tegen opgewassen. Op een laagdrempelige manier de plastic- en afvalproblematiek onder de aandacht brengen doet TrashUre Hunt als geen ander. Ze zorgen op onze hoofdlocatie in Scheveningen voor een goedgevuld programma met ludieke spelletjes en een echte afvaljacht!

Plastic en afval in onze natuur is een topic dat nog veel te vaak links blijft liggen. Wat problematisch is, want plasticproductie en de stroom van plastic naar onze natuur en oceanen blijft nog steeds elk jaar stijgen. Uit deze problematiek is TrashUre Hunt ontstaan. Op schatten jagen die niet in de natuur thuishoren!

Scheveningen is dit jaar de hoofdlocatie in Nederland voor onze Eneco Clean Beach Cup. We slaan daar de handen in elkaar met TrashUre Hunt. Die vind je het hele jaar door terug op het strand met hun afvalmuseum en sorteerlijn. Ze organiseren de ene creatieve actie na de andere en je kan er ook zelf een sessie boeken! Op het strand naar schatten jagen die niet in de natuur thuishoren en dan met die schatten de gekste kunstwerken maken. Zo brengen ze op een laagdrempelige manier milieuproblemen onder de aandacht van kinderen, tieners en volwassenen.

Eneco Clean Beach Cup en TrashUre Hunt zorgen samen voor een goed gevuld programma tijdens de opruimactie op zondag 26 maart. Knutselgekte, jagen op zwerfafval, educatieve en ludieke workshops en vertegenwoordiger Ralph Groenheijde neemt ook even het woord op het podium. Het wordt een dag vol avontuur en ondertussen leer je nog heel wat bij! Be a Hero tijdens Eneco Clean Beach Cup samen met TrashUre Hunt.